I Grønn bonanza handler det om ren og skjær matglede, om å legge til istedet for å trekke fra, om gode råvarer, om å bruke opp alt, vite hva man spiser og hvor det egentlig kommer fra.
60 grønne oppskrifter med fokus på gode råvarer, kjøkkenglede og sosialt samvær
Norsk frukt og grønt på nye måter og «gjester» fra andre himmelstrøk
Om verdien av grønne matvalg, råvarenes reiserute og bærekraftig livsstil
Mia Frogner tar alle sanser i bruk når hun i Grønn bonanza formidler sitt ektefølte engasjement for de grønne råvarenes muligheter, tilberedelsens liflige dufter og nytelsen av det ferdige resultatet. Sosialt samvær er en like viktig ingrediens i Mias oppskrifter som ferske råvarer. Matlagingen skal skje i fellesskap og bordets gleder nytes i lag med andre. For mat er mer enn mat, mat er sanselig glede og samvær.
Mia ivrer for at vi skal øke vårt forbruk av grønt, ha en bærekraftig matkultur, velge kortreiste og helst økologiske råvarer, tenke miljøvennlig oppbevaring og ikke kaste rester.
Hennes kloke og tidsriktige matfilosofi heter Grønn bonanza, og den smaker av fest! Mia er da også miljø- og matsjef for Øyafestivalen.
Mia Frogner er personen bak Green Bonanza, hvor bærekraft, miljø og mat kommuniseres med kunnskap og entusiasme – og uten pekefinger. Til daglig jobber hun også som miljø- og matsjef for Øyafestivalen. I tillegg til Grønn bonanza har hun utgitt Grønnere! (2018) og Mer enn mett (2020). Følg henne på instagram på @greenbonanza.