Fra forordet:
Har du noen matminner som har festet seg for alltid? For meg handler disse minnene ofte om en dessert. Som utdannet konditor med spesiell interesse for emnet skulle man kanskje tro det er de mest fancy dessertene servert på flotte og dyre restauranter jeg husker best. Sånn er det ikke. Mine beste dessertminner handler om enkle retter. En panna cotta på en liten italiensk restaurant. Eplegrøt på mammas kjøkken. En enkel sjokoladefondant servert i et vennelag.
… Det jeg har lært om desserter i min yrkeskarriere har jeg forsøkt å kombinere med tradisjonsrike desserter fra det norske kjøkken. … Til boken har jeg valgt ut de mest klassiske dessertoppskriftene, de enkleste hverdagsdessertene, tradisjonelle puddinger, is laget uten ismaskin samt de beste jule- og nyttårsdessertene. Så har jeg sneket inn noen kaker, en desserttallerken og samlet grunnleggende oppskrifter på sauser og kremer.
Det enkle er ofte det beste. Mitt ønske er at du skal få inspirasjon til å lage enkle desserter som kan skape magiske øyeblikk rundt bordet, både til hverdag og til fest. At du får lyst til å prøve. Jeg er nemlig overbevist om at det er disse magiske dessertminnene som vil dukke opp den dagen livet passerer i revy.
Til toppen