Bordet fanger er en herlig bok om matglede og matlaging! Her finner du gode, enkle, utfordrende og sølete oppskrifter på nydelig mat. Du kan fråtse i pasta, fisk, kjøtt, grønnsaker, frukt og - selvfølgelig - masse desserter. Ta det du finner i kjøleskapet og se hva som blir resultatet.
Kunne det smake med en hjemmelaget hamburger med luksustilbehør eller er lat laks tingen? Ønsker du deg en saftig lørdagspizza eller vil du bytte den ut med kylling med 40 hvitløkfedd? Og hvorfor ikke slå til med verdens enkleste sjokolademousse midt i uka?
I tillegg til gode oppskrifter får du Andreas’ morsomme og underlige historier knyttet til mat og matopplevelser. Den strenge fru Lie og hennes sukiyaki og mannen som hatet pasta så mye at han nesten døde, er bare noen av historiene i boken. Bordet fanger inspirerer til opphold ved kjøkkenbenken!
Til 2 sultne personer (som ikke er redd for hvitløk)
TID: 5 min. på kjøkkenet og 1 time i ovnen.
1 kylling
40 fedd hvitløk
smør
salt og pepper
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smør kyllingen inn med smør, salt og pepper. Legg i gryta (eller den ildfaste formen). Del hvitløken i fedd- du trenger ikke fjerne skallet. Strø de fleste feddene rundt kyllingen og ha noen få inni buken. Sett på lokket og stek kyllingen i ovnen i ca. 1 time. La den hvile med lokket på i 10. min. før du serverer.