Selvmord – et fenomen med sammensatte årsaker og mange fasetter – representerer en massiv utfordring for liv og helse og for vår forståelse av oss selv og våre verdisystemer. Hvordan skal vi nærme oss dette problemet, og hva kan gjøres for å forebygge selvmord?
Med utgangspunkt i moderne selvmordsteori og en oppdatert beskrivelse av epidemiologiske og kliniske data, gir denne boken en bred fremstilling av de viktigste virkemidler vi rår over i det selvmordsforebyggende arbeidet. En rekke arenaer som er aktuelle for nye innsatser i forebygging, f.eks. helsevesen, skole, arbeidsplass og massemedier, er omtalt i boken. Boken sikter mot å gi mest mulig praktisk nytteverdi til den som ønsker å engasjere seg i dette viktige arbeidet. Boken er redigert av Lars Mehlum, en av våre fremste eksperter på selvmord og selvmordsforebygging, og inneholder bidrag fra fremtredende fagfolk i inn- og utland.
Selvmord kan verken forstås eller forebygges ut fra noen enkelt faggruppes ståsted - her må vi løfte i flokk. Denne boken er derfor skrevet for en tverrfaglig målgruppe og kan med fordel leses av fagfolk i helse- og sosialsektor, skole, eldreomsorg, kirke og kulturliv. Bidragsytere til boken er kjente fagfolk som Nils Retterstøl, Wolfgang Rutz, Øivind Ekeberg, Norman Farberow, Unni Bille-Brahe, Berit Grøholt, Sigurd Osberg, Yngve Hammerlin m.fl.