I "Til bords med roser" har rosen fått sette sitt preg på sommer-kjøkkenet både som pynten rundt et måltid og i maten.
La deg friste av Frokost i kjøkkenrutens tegn, med bord pyntet med blårutete duk og en hvit rose, der saftig havrebrød med krydret eplemos er noen av ingrediensene.
I Piknik i det grønne består menyen av salat og italienskinspirerte kaker, og i Afternoon tea kan du la deg friste av te som er laget av roseblader, scones og husets herlige jordbærsyltetøy. Eller hva med sjokoladekake pyntet med roseblader servert etter en aspargeslunsj for to?
Rosen og det den står for i form av friske blomster, følelser, farger og mat, har inspirert billedkunstner Kari Finngaard i denne boka.
Kari Finngaard (f. 1948) er forfatter, fotograf og billedkunstner. Hun er bosatt i Oslo, men tilbringer det meste av sommerhalvåret på husmannsplassen på Finnskogen. Kari er opptatt av alle bordets gleder. Gode smaker, dufter og sanselig mat er blant livets viktigste faktorer. Kari jobber som frilans matskribent og fotograf i fagpressen, og har tidligere skrevet bøkene
Matgleder fra mitt husmannskjøkken, Gaver som smaker og Til bords med roser.