Norge bugner av bær på sensommeren. I denne boken får du tips om plukking, konservering og ikke minst servering av bær fra naturen og i hager!
Her til lands har vi en sterk tradisjon for å høste fra naturens skattkammer. Blåbær og tyttebær er velkjente for de fleste, men det er mange flere bærsorter du kan sanke. I boken presenteres 22 ulike bærsorter du finner i norsk natur eller i hager. Du får beskrivelser av utseende, hvor du finner dem, hvordan de smaker, hvordan de bør oppbevares og hvilke ernæringsmessige og medisinske kvaliteter de har. I tillegg får du et vell av oppskrifter med bær som tilbehør eller som hovedingrediens i fast, rørt, syltet, kokt eller i flytende form.
Forfatteren, Kirsten Winge, er utdannet biolog og er en anerkjent villmarkskokk. Hun har skrevet en rekke matbøker med råstoff fra naturen. Fotografen, Ove Bergersen, er utdannet biolog og er en anerkjent naturfotograf og har flere bokprosjekter bak seg.