Boken gir deg oppskriftene til alle julens gode matretter: alt av bakst, kjøtt, fisk, desserter, julegodter og drikke. Her står fristelsene i kø: Pinnekjøtt, persetorsk og einergravet laks, multekrem og eggebubbert, delfiakake og oransjebuer, strull og hvite julemenn – det er bare å velge. Oppskrifter på julemat fra de andre nordiske landene er med i eget kapittel.
Aase Strømstad er utdannet husstellærer, men har arbeidet i pressen det meste av sitt yrkesaktive liv. Hun var med på å starte matbladene Alt om Mat og Mat og drikke og var matfaglig medarbeider i disse bladene. Hun har vært fast matmedarbeider i KK, har arbeidet i annen ukepresse og har hatt egen matspalte i Dagbladet og Bergens Tidende. Aase Strømstad har skrevet en lang rekke kokebøker og har vært oversetter og redaktør for et hundretalls utenlandskproduserte kokebøker. Hun formidler også sin kunnskap om mat og matkultur gjennom foredrag i ulike fora. For sin innsats på feltet mat og matkultur har hun fått flere priser, bl.a. Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris.