Barnehagene trenger kunnskap og handlingskompetanse for å forebygge og håndtere krenkelser og mobbing i tidlig alder. Denne boka gir praktiske eksempler på hva mobbing er i denne alderen, hvordan den kommer til syne i barnegruppen, og hvordan den kan utvikle seg over tid. Videre gis det en oversikt over:
- forebyggingsstrategier
- konkrete strategier for hvordan man identifiserer og endrer uønsket atferd i barnegruppen
- tiltak for å stimulere sosial og emosjonell læring
- inkludering og samarbeid med foreldrene
- kapasitetsbygging i barnehagen og betydningen av et autoritativt klima
- implementering av dette temaet i barnehagen
Boka inkluderer den nyeste kunnskapen og innsikten i tråd med de siste forskningsfunnene og aktuelle styringsdokumenter om mobbing i barnehagen. Den setter et tydelig søkelys på inkluderingstrening og utvikling av inkluderingskapasitet i barnehagen, med mål om å bidra til å forebygge mobbing fra tidlig alder.
Denne nye utgaven introduserer nye kapitler som utvider forståelsen av inkludering i barnehagemiljøet. Ett av dem utforsker det autoritative perspektivet i barnehagesammenheng, noe som gir verdifull innsikt i hvordan denne tilnærmingen kan fremme et positivt og utviklende miljø for alle barn. Et annet nytt kapittel er viet samarbeid med foreldre, som er avgjørende for å lykkes med inkluderingsarbeidet og kampen mot mobbing i tidlig alder. Dette kapittelet gir strategier og verktøy for å styrke samarbeidet mellom barnehagen og hjemmet.
Målgruppen for boka er barnehagelærerstudenter på både bachelor- og masternivå og i videreutdanning. Den henvender seg også til ledelsen og personalet i barnehagen, forskere i feltet og barnehagelærerutdannere. I tillegg er den aktuell for studenter i pedagogikk, spesialpedagogikk og barnevern.
Til toppen