Det beste fra min italienske bestemors kjøkken
Her er et vell av oppskrifter fra bestemors kjøkken, som gir deg den ekte italienske smaken, de fantastiske luktene og aromaene som vi alle kjenner. Rustikt, bugnende og sør-italiensk. Napolitanske mattradisjoner bruker lokale ingredienser, typiske matretter herfra er blant annet pizza, spaghetti, fiskeretter og ulike kaker.
Forfatteren Mariangela di Fiore er halvt norsk og halvt italiensk og tilbragte alle somrene hos bestemor og bestefar i Napoli. Her forteller hun historier fra sin barndom, om alle feriene hos besteforeldrene og familien i Napoli, samt fra perioder hun har bodd der. Det er mange matminner, og det er særlig hennes bestemor (nonna) som blir beskrevet og vi får oppskriftene på hennes retter.
Matoppskriftene kombineres med gode historier fra området. Vi får høre om fersk fisk som holdes sprellende i badekaret helt frem til den tilberedes, luktene fra gryter og supper som putret på komfyren hele dagen, helgenfeiring i byen eller historien om mafiabossen som avslørte sitt gjemmested på grunn av innkjøp av dyr fisk på markedet.
Boken deles inn etter temaer, der hvert tema har sin historie og så følger rettene innenfor hvert tema. Noen eksempler:
- Sjømat (nonnas spaghetti med hjerteskjell, pasta med krabbe, djevelske kongereker, fylte calamares)
- Fattigmannskjøkken (pasta med hvitløk, pasta med gresskar, fylte tomater, ovnsbakte artisjokker)
- Smak av sommer (bruschetta, pennine med fersk tomatsaus, rissalat)
- Dolci (sfogliatelle, torta caprese)
- En dag på stranden (panino med aubergine og tomat, squash med mynte og eddikdressing)
- La cucina rica, søndagspranzo, gatemat/pizza, julebakst, antipasti, supper, fisk og nyttårsmeny.
Napoli har et vidunderlig klima, vakkert landskap og vakre øyer. Mange nordmenn har vært her på ferie og vil lage italiensk mat på eget kjøkken hele året. Historiene er veldig godt skrevet, morsomt og sjarmerende. Kjenn smakene og luktene fra Napoli og lag autentisk italiensk mat, krydret med gode historier fra området. Sjarmerende food memoir, bugnende sør-italiensk mat og gode historier fra kjent og sympatisk forfatter. Gode oppskrifter på hjemmelaget ekte italiensk mat.
Til toppen