Når barna begynner på skolen, starter en 13 år (ofte enda lenger) lang tur gjennom det som er ukjent terreng for mange. De fleste gleder seg, det er spennende og morsomt å lære nye ting, og det er gjennom skoleårene vi bygger grunnlaget for resten av livet.
Denne turen kan være både humpete og slitsom. Noen barn lærer med letthet og mestrer utfordringene de møter, andre har det litt tøffere. Noen er så utslitte underveis at de ikke får med seg den lærdommen de hadde trengt, noen går sine egne veier, og noen gir opp – for når barna sliter på skolen, har de ikke lyst til å være der heller.
Men hvis vi tar utgangspunkt i at det er naturlig for barn å lære, hva er det da som gjør at barna strever? Hvordan henger læring sammen med andre ting vi kanskje ikke engang tenker på, hvorfor er krabbing så viktig for å forstå fag som matte og norsk, og hvorfor spør vi egentlig om hvordan fødselen var?
Hvis barnet ditt allerede bakser med skole og lekser og du har prøvd å håndtere utfordringer som har dukket opp uten hell, må du ha noen nye verktøy. Det hjelper ikke å bare forklare ting én gang til. Du må finne ut hva som mangler i ekspedisjonssekken.
Denne boka er til foreldre, besteforeldre, lærere og alle andre som vil hjelpe barn å lære. Du får helt konkrete råd om hva vi som voksne kan gjøre for å finne årsaker bak vanskene, hva som kan gjøres med dem, og hjelper deg også å forstå barnet ditt (eller elevene dine) bedre.
«Jeg skulle ha lest denne boka for åtte år siden da jeg var hjemme i mammapermisjon med eldstemann. At det kan være en sammenheng mellom fødselsforløp, krabbing og utvikling av lese- og skrivevansker, hadde aldri slått meg. Heldigvis kan man gjøre noe med det! Med denne boka har Anne Lene åpnet øynene mine og gjort det lettere for meg å forstå og møte mitt barns utfordringer.»
– Anna R., mamma til Helge og Tord
Viktig bok. Denne hjelpen skulle jeg hatt som barn. Kunne ønske min egen mamma hadde lest denne ...»
– Beate, som slet med skolefagene selv som barn