Diabetes – nei takk! skiller seg fra andre bøker om diabetes ved å vise at det finnes en mulighet for å bremse utviklingen av sykdommen og faktisk stoppe den. Forfatteren, og mange med ham, har til og med klart å normalisere blodsukkerverdiene ved å legge om matvanene og holde seg unna den maten de ikke tåler.
Lars-Erik Litsfeldt tar til orde for et kosthold som kalles LCHF, en forkortelse for LowCarb-HighFat, altså kost som inneholder en liten andel karbohydrater og en stor andel naturlig fett. Å følge et LCHF-kosthold er enklere om man forstår hva som skjer i kroppen når man spiser.
Forfatteren deler av sine erfaringer og kunnskaper på området, og setter spørsmålstegn ved de kostrådene som diabetikere får fra helsemyndighetene i dag. Han gjør seg også tanker om hvorfor disse kostrådene holder stand. Ved å følge bokens råd kan du som diabetiker oppnå å bli friskere. I de aller fleste tilfeller kan medisineringen reduseres og i mange tilfeller stoppes helt.