Sverre Sætre er Norges fremste konditor og kakemons, mangeårig medlem av kokkelandslaget og eier av Sverre Sætre Konditori på Frogner i Oslo. I Den store norske kakeboka lærer han oss hvordan vi skal lage alle klassikerne i kaketradisjonen, fra suksesskake og sachertorte til bløtkake og blåbærpai. I tillegg gir Sætre også sine beste tips og råd for pynt og fyll, glasur og dekorasjoner - alt sånt som får svigermor til å dåne av misunnelse over kakebordet. Hva i all verden skal du bake til den store familiefesten? Hvordan lager man egentlig Kvæfjord-kake, slik som bestemor pleide å diske opp med? Hva er tarte tatin? Og hvilken brownie-oppskrift er den aller, aller beste i verden? Nå trenger du ikke å lure lenger. I Den store norske kakeboka har Sverre Sætre samlet oppskriftene du trenger for å bli en mester innen den kjøkkengrenen alle egentlig innerst inne er aller mest glad i (hvis de bare tør innrømme det): kakebaking.