Kan du kjenne deg igjen i noen av disse?
- Strever med ekstra kilo
- Har prøvd å spise mindre, men vekten står stille
- Har konstant søtsug, eller bruker mat som trøst
- Har diabetes type 2, eller står i faresonen for å få det
- Usikker på når det er lurt å spise
- Ønsker å spise sunnere
I denne boken viser jeg deg hemmeligheten - for hva er det egentlig som skal til for at kroppen skal begynne å bruke av fettlagrene? Her får du konkrete tips, pasienthistorier, oppskrifter og forklaringer på hvordan enkelte matvarer bremser fettforbrenningen mer enn andre. Kroppen bruker nemlig næringsstoffene i en bestemt rekkefølge, og det er ikke bare mengden kalorier som betyr noe, men hvilke du velger!
Boken er bygd opp med fem trinn. Hvert trinn inneholder konkrete tips, forslag og alternativer som kan tilpasses deg og ditt utgangs punkt. Du vil ikke bare få vite hva som er smarte valg, men også hvorfor.
Etter 20 år som klinisk ernæringsfysiolog, er pasientene mine fremdeles min største inspirasjonskilde. Boken er dermed ikke bare bygget på teori, men også erfaringer gjennom behandling av tusenvis av pasienter og deres historier. Det finnes ikke én løsning eller medisin som passer for alle, men det er noen prinsipper det likevel er verdt å merke seg!